No frost to technologia, która zapobiega powstawaniu szronu i lodu w chłodziarkach i zamrażarkach. Technologia ta jest stosowana w urządzeniach do przechowywania żywności od lat, a jej głównym celem jest utrzymanie optymalnego poziomu wilgotności wewnątrz urządzenia. No frost oznacza brak szronu i lodu na ściankach i elementach wewnętrznych urządzenia.
No frost działa poprzez wprowadzenie dwóch wentylatorów, które wymuszają ruch powietrza wewnątrz urządzenia. Jeden wentylator jest umieszczony na górze, a drugi na dole. Wentylatory te tworzą cyrkulację powietrza, która pomaga utrzymać stały poziom wilgotności wewnątrz urządzenia. Dodatkowo, system no frost posiada specjalny filtr, który usuwa wilgoć z powietrza i zapobiega tworzeniu się szronu i lodu. Dzięki temu możliwe jest utrzymanie optymalnego poziomu wilgotności wewnątrz urządzenia oraz skutecznemu przechowywaniu żywności.